OMTRENT MASERATI

 

Er waren eens ….. 100 jaar geleden 6 broers, Carolo, Bindo, Alfieri, Mario, Ettore en Ernesto.
Klinkt als het begin van een sprookje toch, ware het niet dat hun achternaam Maserati luidde en kijk, dan wordt het ineens een ander verhaal. Fabriceerden zij aanvankelijk bougies en bobines, in 1926 bouwden zij hun eerste raceauto, de Tipo 26 waarmee broer Alfieri succesvol talloze races op zijn naam zette.
Zo begon het dus 100 jaar geleden en nee, wij gaan we hier niet die afgelopen 100 jaar Maserati met u doornemen. Dat laten we graag aan anderen over; Wim Grift b.v. die in Modelauto nr. 181 (nu weer te koop in de kiosken) uitgebreid ingaat op Maserati en modelauto’s.

Wij volstaan, ter felicitatie, met misschien wel een van de fraaiste (model) Maserati’s; de Indy 1970 in 1:18 van Minichamps. Niet eens met deze keuze: we kijken uit naar uw reacties en suggesties.

IFrame

Bericht auteur: Modelauto