DE CACTUS VAN CITROËN

Ooit heeft Lloyd een z.g. “Kleinwagen” gemaakt die, door zijn constructie van hout en leer de bijnaam Leukoplast Bomber kreeg toegemeten.
We weten niet of Citroen hierdoor werd geïnspireerd toen zij de C4 Cactus bedachten; in ieder geval wordt hij nu al gekscherend die auto met pleisters op de flanken genoemd. Overigens zijn die plakkaten van thermoplastisch polyurethaan gemaakt en met lucht gevuld om als stootkussens te fungeren. Handig als je moeite hebt met parkeren of woonachtig bent naast nonchalante buren die het tijdens in- en uitstappen niet zo nauw nemen met de lak van hun eigen auto. In het minste geval heb je wel de lachers op de hand. Ook van binnen is de Cactus al net zo humoristisch, met een design dat knipoogt naar de befaamde 2CV. Al met al een “prikkelend” design dus wat dat betreft is de naam cactus wel goed gekozen.
Norev heeft nu een goed gelukte 1:43 versie van deze hippe grapjas gemaakt.

Bericht auteur: Modelauto