50 JAAR FORD MUSTANG

De Ford Mustang bestaat dit jaar 50 jaar !
Over die verjaardag is en wordt al veel gepubliceerd en wellicht doen wij dat ook nog een keer, maar voor vandaag beperken wij ons tot de Mustang in de rol van filmster. Voor zo ver ons bekend heeft de Ford Mustang inmiddels in 18 films een al of niet prominente rol gespeeld.

Het filmdebuut van de Mustang was gelijk in zijn geboortejaar en wel in de film “Le Gendarme de Saint-Tropez met (wie kent ‘m nog?) Louis de Funes. Overigens was dat een pre-productie model (die Mustang dus) dat speciaal voor deze film door Ford België werd geïmporteerd.
Het 2e optreden was in de James Bond film “Goldfinger” , toen als witte cabrio met rode bekleding. Heel begrijpelijk dat vaak wordt gedacht dat dit het eerste optreden was, maar “Le Gendarme enz.” was net een paar dagen eerder uitgebracht.
En dan 1968. De Ford Mustang wordt pas echt onsterfelijk in de film Bullitt met Steve McQueen waarin, volgens velen de beste, de langste en de spectaculairste achtervolgingsscènes ooit door de straten en over de heuvels van San Francisco. We praten hier over een 1968 Mustang GT-390.
En in 1971 is er voor een knalrode Ford Mustang Mach 1 een rol weggelegd in alweer een James Bond film; “Diamonds are forever”. En je hoeft niet eens goed op te letten om te zien dat Ford een van de sponsors was; alle politiewagens, de auto’s van vijand Blofeld en de Thunderbird van Mr. Wint en Mr. Kidd waren van het merk Ford.

En zo kunnen we nog wel even doorgaan, een paar titels: “Gone in 60 Seconds”, “Independence Day”, “The Fast and The Furious”, “Death Sentence” en wat recenter “Getaway” en “Need for Speed”.

Deze keer niet gehinderd door zaken als kwaliteit, nauwkeurigheid en verkrijgbaarheid, zo maar een paar modellen van de Ford Mustang als filmster.

Bericht auteur: Modelauto