KONING, KEIZER, ADMIRAAL…

We kennen ze natuurlijk wel, al die bekende admiraals, zoals de Ruyter, Doorman, Nelson maar heeft iemand wel eens gehoord van Admiral Hebmüller? Misschien wel als we zijn volledige naam noemen: Opel Admiral Hebmüller Cabriolet en kijk, dan zijn we weer op bekend terrein toch?.

Joseph Hebmüller Söhne was een Duitse carrosseriefabriek – in 1889 gesticht als rijtuigfabriek – die vooral bekend is geworden door de productie van de Hebmüller Volkswagen Cabriolet, een tweezits cabriolet, gebouwd op het chassis van de Volkswagen Kever. Daarnaast bouwde Hebmüller een open politievoertuig met vier zitplaatsen, eveneens op een Kever-chassis. Ook voor Opel bouwde Hebmüller cabrioletversies zoals deze uit 1938.
Matrix Scale Models heeft deze wel heel fraaie cabriolet 43x verkleind en het resultaat mag er zijn.

Bericht auteur: Modelauto