WAT HEBBEN WE HIER NU WEER ????

Het ziet er uit als een Peugeot 504 Break of is het nou toch een 504 Coupe ? Hoewel, het heeft ook wel wat van de 504 Cabrio, toch?

De oplossing:  het is een Peugeot 504 Ti Break Riviera.

Pininfarina (daar is ie weer!) verraste in oktober 1971 vriend en vijand door op de Autosalon van Parijs een Peugeot 504 Shooting Break te presenteren met de naam Riviera. Peugeot besloot daarop de auto in productie te nemen, zelfs de brochure was al gedrukt. Maar ….  om onduidelijke redenen werd op het allerlaatste moment besloten de introductie (en dus ook de productie) toch maar niet door te zetten.

Het jaar daarop werd de Riviera voor het laatste getoond op de Autosalon van Barcelona. Wat er met dit prototype is gebeurd is niet zeker, het gerucht gaat dat deze in bezit is van een Spaanse verzamelaar. Een veelbesproken mysterie onder liefhebbers.

Wel weten we dat in 2004/2005 iemand op basis van een 504 Coupe uit 1978 een one-off replica van deze unieke auto heeft laten bouwen. Alleen de voor- en achterlichten wijken af van het origineel.

BoS Models vond dat laatste blijkbaar ook een goed plan, dus die hebben ‘m nu wel in productie genomen. In schaal 1/18, dat dan weer wel.

Bericht auteur: Modelauto