DE JACHT OP RUSSISCHE (MODEL)AUTO’S

Er heeft zich de afgelopen weken een merkwaardig fenomeen voorgedaan.

Vele, zo niet alle, fora over modelauto’s raakten er maar niet over uitgeschreven: de hele serie ‘tijdschrift” modellen van Russische (dienst)auto’s, waren door Action in één keer op de markt gezet. En wel voor de absolute stuntprijs van 99 eurocent per stuk!

Een stunt die in de automodellenwereld nogal voor enige onrust zorgde; de tips welke modellen in welk filiaal nog verkrijgbaat waren vlogen over en weer. Grensoverschrijdend zelfs, want ook in België kent men het fenomeen Action. Vol trots lieten de gelukkige verzamelaars zien dat zij de hele collectie compleet hadden.

Overigens zijn het modellen van IST-IXO die ooit door DeAgostini samen met een tijdschriftje zijn uitgegeven en na verloop van tijd komen de overgebleven modellen (in de bekende blister verpakking) alsnog in de winkel. Altijd tegen meer dan aantrekkelijk prijzen, maar tegen die 99 cent kan niemand op.

Aan de ene kant is dit natuurlijk dè droom van elke modelauto verzamelaar, aan de andere kant zijn deze acties op den duur dodelijk voor de reguliere handel. Maar goed, we hebben inmiddels begrepen dat alle Action filialen compleet zijn uitverkocht, dus ‘business as usual’ zullen we maar zeggen. Zeker als je dan ziet dat op Catawiki veiling, momenteel op een kavel van 8 van die modellen al € 37,– wordt geboden.

En wat je er ook van vindt, het was een geweldige impuls voor het verzamelen van modelauto’s; het personeel van Action zal niet geweten hebben wat hun overkwam.

Bericht auteur: Modelauto