100 JAAR ASTON MARTIN

Van 13 december tot 04 januari: Tentoonstelling ‘100 jaar Aston Martin’ in Autoworld, Brussel.

Aston Martin heeft een erg bewogen geschiedenis gekend. Het merk werd meer dan eens in extremis door een of andere mecenas (zoals de romantische graaf Louis Zborowski) van de ondergang gered of gewoon overgenomen. Toch bleef het altijd synoniem staan voor luxe en sierlijkheid.

De sportieve modellen van het merk behaalden talrijke prestigieuze zeges, in Le Mans, in Spa en op de Nürburgring …

Enkele modellen van Aston Martin – van de DB5 tot de Vanquish – verwierven eeuwige roem door hun verschijning in de films van James Bond. Vanaf 1964 waren ze onder andere te zien in Goldfinger, Thunderball, On her Majesty’s Secret Service, Diamonds are forever, GoldenEye, Skyfall …

Ook heel wat andere modellen die ongetwijfeld tot de verbeelding spreken, zullen aanwezig zijn zoals de DB2/4, de DB4, de Vantage, de Vanquish en de One-77. En natuurlijk ook de DB5 en de V8 Vantage, twee auto’s die zeker niet in een overzichtstentoonstelling mogen ontbreken

De tentoonstelling in Autoworld brengt meer dan 40 historische modellen samen, zowel race- als wegversies. Een van de oudste exemplaren is een Lagonda DP 21/15 uit 1937. Andere blikvangers zijn de Vantage GT3, de Vantage GT4 Gulf en de DB4 GT..

Affiches, fabrieksfolders, boeken en een unieke collectie miniatuurauto’s maken deze tentoonstelling compleet.


Bericht auteur: Modelauto