EEN KERSTVERHAAL (nou ja, een soort van ….)

Ook de redactie van Modelauto is de afgelopen dagen verblijd met vele Kerst- en Nieuwjaarswensen,  waarvoor onze hartelijke dank!

In plaats van kaarten (is er vanavond sjoelen in het Dorpshuis, sorry flauwe grap) wensen wij langs deze digitale weg, al onze lezers en lezeressen hele feestelijke Kerstdagen en een heel gelukkig en gezond 2015.

Daar hoort natuurlijk een passend plaatje bij en wij hebben gekozen voor de1949 Ford ‘Woody Wagon’ in Kerst-outfit.

En daarbij is ons iets opgevallen, n.l. dat er veel, heel veel afbeeldingen zijn van een  ‘Woody’  in een ‘Kerstsituatie’. Niet zo heel gek natuurlijk want met een ‘Woody’ toonde je je succes in de maatschappij, dat je een ‘family-man’ was en misschien nog wel meer dat je ‘anders dan anders’ wilde zijn. Of je was gek op hout, dat kon ook natuurlijk.

Dat ’anders dan anders’ vind je in de jaren 60/70 dan weer terug in de mateloze populariteit van deze 1949 Ford in de surf-scene. Oneindig veel foto’s, tekening en modellen zijn er te vinden van uitgerekend dit model met een of meerdere surfplanken op het dak. Nog leuker, sufboards die nonchalant uit het neergedraaide raam van de achterklep steken.

Edoch …..in tegenstelling tot de surfversie, zijn er als gezegd, wel veel afbeeldingen van de Kerstversie, maar voor zover wij konden achterhalen zijn er geen modellen van een ‘Kerstwoody’. En da’s best wel sneu, toch ?

Maar zie; Franklin Mint vond dat blijkbaar ook en heeft ooit in 1/24 de 1949 Ford Woody Wagon Bakery Truck, 2006 Christmas version, in een gelimiteerde oplage van 2.500 stuks met kerstboom, kerstcadeaus, zakken meel en nog meer bakspullen uitgebracht. Toch een mooie afloop en zo hoort dat met Kerst.

Gezien de reclame voor Mrs. Franklins Bakery op de spatborden, vermoeden wij overigens dat dit een privé projectje van mevrouw Franklin zelf was.

Fijne Feestdagen!

Bericht auteur: Modelauto