PRESIDENTIËLE FIAT

Presidenten rijden vaak in bijzondere auto’s en een beetje beenruimte wordt daarbij op prijs gesteld. Ook de Italiaanse president in de jaren vijftig was daar wel gevoelig voor en dus bouwde Carrozzeria Francis Lombardi voor hem een verlengde Fiat 1400 B in 1956. Ook voor anderen trouwens en deze uitvoering heette vanaf dat moment de President Francis Lombardi.

De kunst eenmaal onder de knie hebbende, verlengde Lombardi ook latere Fiats en Lancia’s die alle het stempel President meekregen.

Aan het Italiaanse modelmerk Kess nu de eer daar een 1/43 model van te maken. Leuk voor de Fiat verzamelaar, maar ook voor de liefhebbers van presidentiële auto’s, want dat soort verzamelaars kennen we ook.

Een ander modelletje van Kess is daarentegen kort van lengte al doet de lange naam anders vermoeden: dit is de Autobianchi Bianchina Berlina F uit 1965.


Bericht auteur: Modelauto