BEGRAFENISAUTO’S

BEGRAFENISAUTO’S

Wij proberen in Modelauto  zo veel mogelijk facetten van onze hobby te bespreken; vandaag eens aandacht voor een niet zo voor de hand liggend onderwerp om te verzamelen n.l. lijkwagens. Tikkeltje morbide misschien; rouwwagen of begrafenisauto  klinkt wat stijlvoller. In ieder geval is het een hele brede en serieuze categorie waarin veel te verzamelen valt.

Modelautofabrikanten hebben dat ook goed begrepen; Schuco, Minichamps, Oxford, NEO, Eligor zijn zo maar enkele van die fabrikanten die zowel Europese als Amerikaanse rouwwagens produceren.

Op zoek naar meer informatie over dit onderwerp, stuitten wij op de site www.lijkwagens.com waarin veel, zo niet alles, wordt behandeld wat je over dit onderwerp zou willen weten.

Zo lazen wij b.v. dat  de kleur van lijkwagens, afhankelijk van de regionale gewoonte en de smaak van de begrafenisondernemer, wel kan verschillen maar de meeste toch in de typische rouwkleuren  zwart, wit of grijs worden geleverd. In vergelijking tot Nederland zijn de Belgische lijkwagens eerder eentonig van kleur. Nederland beschikt over een brede waaier lijkwagens die men zelfs in het roze kan huren.

Rouwwagens worden gebouwd op basis van een bestaande luxe uitvoering van een automerk; de overgrote meerderheid van lijkwagens in de Verenigde Staten en Canada zijn Cadillacs en Lincolns. In Europa komen ook wel, Mercedes-Benz, Jaguar, Opel, Ford en Citroen voor en in het verleden werden ook wel Daimlers en Rolls-Royces gebruikt.

Over het ombouwen van een ‘standaard’ Cadillac naar een typische ‘hearse’ vonden wij een filmpje uit de categorie ‘How it’s made’ en dat wilden we u niet onthouden

Bericht auteur: Modelauto