TEREX EN TONKIN

Terex Cranes is een samenwerking is aangegaan met Tonkin Replicas voor het ontwikkelen van hoogwaardige schaalmodellen. Terex Cranes produceert en verkoopt wereldwijd hef- en bouwmachines. Onderverdeeld in vijf sectoren; hoogwerkers, bouwmachines, kranen, overslag & haven oplossingen. Het in 1933 opgerichte bedrijf heeft door de jaren heen een aantal mooie merken aan zich weten te binden, waaronder de bekende kraanproducent ‘Demag’.
Op de Spielwarenmesse  toonde Tonkin 3D modellen van de eerste projecten in samenwerking met Terex. Modelauto laat prorotypes van de Terex Explorer 5600 en Terex Challenger 3160 zien.

De Terex Explorer 5600 is een 5-assige telescoop kraan met een hijsvermogen van 160 ton. De kleinere 3-assige Terex Challenger 3160 heeft een hijsvermogen van 55 ton. Beide kranen zullen in schaal 1/50 verschijnen.
Uiteraard zullen de schaalmodellen worden vervaardigd uit voornamelijk metaal, waaronder ook de cylinders. Verder zullen de modellen van de kleinste detaillering worden voorzien doormiddel van photo-etch platen en metalen railings. Ook bijzonder is dat Tonkin haar modellen voorziet van
een uitgebreide handleiding. ‘We willen er graag voor zorgen dat u het model in elke modus realistisch kunt opbouwen’, aldus Tonkin.


Bericht auteur: Modelauto