DEENSE SHOWTRUCK VAN WSI

WSI introduceerde vorige maand een showtruck uit Denemarken, de Volvo FH16 Globetrotter XL van Kent Christoffersen.

De Volvo FH16 is van bouwjaar 2013 en was een van de eerste “opgebouwde” nieuwe Volvo FH’s van Denemarken. De Volvo is opgebouwd door de Deense Volvo dealer Skifter Lastbil. Kent bedacht samen met Skifter Lastbil ook het idee qua striping, deze is op basis overgenomen van de vorige Volvo maar wel aangepast naar de lijnen van de nieuwe Volvo cabine. Het spuitwerk is uitgevoerd door Ingemanss uit Denemarken. Nadat het exterieur afgerond was is ook het interieur door FL Buur onderhanden genomen. Geheel in de “old school” style is deze bekleed in rood Deense pluce en creme.

Kent Christoffersen is sinds 2001 eigenrijder en rijdt al zolang met Volvo en sinds 2004 met Volvo’s met de 16 liter motor. Ondanks dat de truck “dik” opgebouwd is wordt er dagelijks mee gewerkt. Kent rijdt voor het Deense Skive Fragt met een schuifzeil oplegger door heel Denemarken.

Het model is verkrijgbaar bij de bekende WSI dealers.

Bericht auteur: Modelauto