DUBBELE DYANE

Op de herboren stand van Solido ontwaren we een 1/18 Citroën Dyane en wel het type met de drie zijramen. Ook in Auto in Miniatuur zien we de auto, maar daar spreekt men van een opgepoetste oude mal. Maar Solido heeft nog nooit een 1/18 Dyane gemaakt en daarom is die foto in hun blad een echte primeur, zoals Soldio overigens wel meer primeurs had in 1/18, waarover in Modelauto 186 wel meer. Ook de Renault 4 wordt genoemd in AiM en hier zou je dus wel kunnen spreken van oppoetsen, want Solido maakte ooit de 1962 versie en als je dan hier kijkt, is er wel heel erg veel gepoetst. Eem zinnige zaak, want wat was die R4 populiar in zijn latere jaren. Hier maakt Solido veel mensen gelukkig.

Maar nog eens terug naar de Dyane: op de stand van Norev staat ook een Dyane met drie zijramen als primeur. Wat jammmer nou dat er weer zo’n doubl;ure is, al zal Solido het pleit wel winnen, als zij de belofte aan lage prijxzen gestand kunnen doen.

In AiM wordt de redactie op de stand van Norev rondgeleid door de Nederlandse agent van Norev, maar helaas, geen woord over deze primeur. Gelukkig kiest Norev nog voor een andere kleur dan Solido dus er valt dadelijk wel wat te kiezen.


Bericht auteur: Modelauto