‘On The Road to Jabbeke’

Maar een paar bouwvriendjes van me vroegen me mee te gaan naar dit gebeuren, dat dit jaar gehouden werd op 12 en 13 maart. Dus uw redacteur ging voor Modelauto op weg naar Jabbeke; een dorpje vlak ná Brugge in het Belgische Vlaanderen.

‘On The Road 2016’ is de officiële naam voor deze modelbouwtentoonstelling, die georganiseerd wordt door de club met dezelfde naam. Nu worden er in Nederland en de ons omringende landen wel meer modelbouwmanifestaties georganiseerd, maar hier gaat het uitsluitend om civiele voertuigen. Dus geen tanks en natuurlijk helemaal geen vliegtuigen en schepen. En dat is toch wel heel bijzonder, want dat had ik nog niet eerder meegemaakt. Dat ligt natuurlijk aan mij, want deze beurs is er al de nodige jaren.

 

Op een fabrieksterrein in Jabbeke in een vrijetijdscentrum vinden we een hal vol met vrachtwagens, een hal met personen- en raceauto’s en twee kleine hallen met radiografische voertuigen. Er zijn modelbouwclubs, maar ook privépersonen die de tafels bezetten, handelaren en tenslotte kun je je ook nog inschrijven voor de wedstrijd. Ongeveer dezelfde formule zoals de IPMS haar jaarlijkse Euro Scale Modelling opzet, maar dan, zoals al gezegd, alleen maar civiele voertuigen.

Er was nog wat die-cast te zien bij een paar handelaren, maar de hoofdzaak was toch de modelbouw in verschillende schalen waarbij 1/24 wel de overhand had.

Het aanbod was ook zeer internationaal met deelnemers uit België, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Engeland, Finland, Polen en zelfs Letland.

Kortom; er was heel erg veel mooi modelbouwwerk te zien op autogebied en ook het aanbod aan, veelal oude, bouwdozen maakte deze tocht naar Jabbeke (best nog een heel eind weg) zeer de moeite waard.

Dus modelbouwers; een aanrader voor volgend jaar en hierbij een aantal foto’s van het gebeuren.

 

 

Info: www.ontheroad-brugge.be

https://www.facebook.com/On-The-Road-Jabbeke-177035055657146/

Carel van Kuijk

Bericht auteur: Modelauto