OOK DIT IS EEN DAF

De Italiaan Michelotti was de ontwerper van de DAF 44 en 55. Op basis van de 55 coupé ontwierp hij in 1968 de DAF Siluro. De coupé met Renault motor debuteerde op de Autosalon van Genève in 1968. Het bleef bij één auto en Michelotti behield hem zelf. Na zijn dood in 1980 kwam de auto terecht bij zijn zoon die hem in de tuin zette. Dat liep natuurlijk verkeerd af en de half vergane auto werd verkocht aan een Duitse handelaar en via hem kwam de auto terecht bij het DAF Museum in Eindhoven. Na een restauratie van enkele jaren showde DAF de DAF Club Nederland de coupé op hun stand op de Autorai in 2005.Daar zag Arjan de Roos van De Roos Autominiaturen de auto voor het eerst en sinds dit voorhaar heeft hij een 1/43 model gerealiseerd met hulp van de Franse handbouwfabrikant Esdo. Het model is leverbaar als kit, maar ook handgebouwd.

Meer info: www.deroosautominiaturen.com of via telefoon 0297. 534 607.


Bericht auteur: Modelauto