Over campers gesproken …….

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat in de miniatuur autowereld steeds meer aandacht voor dit recreatieve voertuig komt.

In de schaal 1:18 verscheen van Premium Classixxs de Volkswagen 3a Westfalia Joker, zowel met een verhoogd- als met een hefdak.

Ook Schüco leverde in deze schaal de Hymermobil 581 BS, gebaseerd op een Opel chassis en ook hier in resin.

Autocult leverde in zijn korte bestaan al twee campers af in 1: 43, de bijzonder originele VW Beetle Minihome uit 1977, een plaatje op wielen en voor VW-verzamelaars een echte eyecatcher in de collectie.

Hun tweede camper is een uniek miniatuur van een Hunt House Car. John Roy Hunt bouwde deze camper op een Ford truck chassis uit 1937. Deze Amerikaanse cameraman wilde graag een tweede thuis hebben voor zijn vele reizen. Hunt zou er faam mee gemaakt hebben en er volgden nog 50 van deze Hunt House Cars.

Het merk Neo heeft een echte Amerikaanse camper in haar programma, een GMC Motorhome uit 976 en als je met zo’n camper een Europese camping op rijdt, moet de campingeigenaar wel even slikken. De andere camping-gasten ook trouwens.

De Franse kiosk serie Editions Hachette Collections brengt een zogenaamde test serie uit onder de naam “Passion Camping Cars” geproduceerd door fabrikant IXO en deze serie wordt voorlopig alleen in de Franse départementen Aube, Marne en Pas de Calais uitgebracht.

De serie bestaat uit 9 verschillende campers en bij ieder model wordt een tijdschrift geleverd met uitvoerige beschrijvingen. Het eerste model is de la Capucine Pilote R 470 op basis van een Citroën C 25. Een bekende verschijning ook voor ons, want ook hier is deze camper redelijk populair.

De tweede die aangekondigd wordt, is de Volkswagen Kombi Westfalia SO 42.

Of deze serie ook werkelijk volledig zal verschijnen is nog  niet geheel zeker, maar ik wilde u de Citroën C 25 niet onthouden.

Het is een heuse backpacker en wellicht prikkelen deze mini campers uw vakantie gevoel.

Wim Grift

Bericht auteur: Modelauto