ALLEMAAL CORVAIRS

De Corvair is een type van het Amerikaanse Chevrolet en werd in 1959 voor het eerst gebruikt voor de nieuwe zogenaamde compact car. Maar de naam werd ook gebruikt door Chevrolet voor een minibus. Die auto werd in de jaren zestig gemaakt in veel uitvoeringen zoals bijvoorbeeld ook een pick-up of camper.

Onze Italiaanse medewerker Brun Boracco zorgde voor een plaatje met als middelpunt het nieuwe model van Brooklin Models van die minibus en er omheen zien we een blauwe versie van Dinky Toys die natuurlijk heel bekend is. De two-tone versie is een 1/43 model van Franklin Mint die ooit een serie Amerikanen in die schaal maakte. Rechts zien we de Corvair coupé en dat is een model van Dinky Toys Hong Kong die ooit een kleine serie met alleen Amerikaanse auto’s maakte.

Bericht auteur: Modelauto