Corvette Stingray 2014, Revell nr. 07060, schaal 1/25.

Dat was even wennen, want de vormgeving van deze nieuwste Corvette was duidelijk anders dan de afgelopen versies van deze bekende Amerikaanse sportwagen. Van toch overwegend ‘ronde’ vormen is deze auto nu veel ‘scherper’ vormgegeven. Dit is de zevende versie van de Corvette – daarom ook wel C7 genoemd – sinds de introductie in 1953.

De doos

In Revell’s nieuwe aanduiding van het niveau van haar bouwdozen – lopend van level 1 t/m 5 – is dit een Level 3 kit. 50 plastic onderdelen telt de kit in de kleuren zwart, rood, chroom en transparant helder en rood voor de achterlichten. Daarnaast hebben we nog vier rubberen banden en twee metalen assen en natuurlijk een velletje met decals. De bouwbeschrijving is geheel in kleur met duidelijke verfaanwijzingen daar waar nodig. Het is een simpele kit, maar er zit wel een motortje in. Maar sturende voorwielen ontbreken bijvoorbeeld, hoewel ik dat eigenlijk niet zo’n probleem vind. Ook het onderstel en de ophanging is heel simpel uitgevoerd., maar daar zie je straks toch niets meer van.

De body

De body heeft al een rode laklaag gekregen en ook de voor- en achterruit is al geplaatst en van zwarte randen voorzien. Ook verschillende roosters in de body zijn al zwart geverfd. Dat maakt het bouwen natuurlijk eenvoudig en snel. En dat betekent weer dat bouwers met weinig ervaring met deze doos een keurig model op de plank kunnen zetten. Ervaren bouwers zullen de kwaliteit van de gespoten body niet voldoende vinden, maar kunnen die natuurlijk opnieuw spuiten. De rest van het model blijft natuurlijk eenvoudig, maar een inventieve bouwer kan daar ook wel wat mee. De velgen zijn in chroom plastic uitgevoerd, maar ik vond het mooier ze metallic grijs te spuiten.

De conclusie

Met haar level 3 modellen mikt Revell op de ‘gelegenheidsbouwers’; mensen die zo af en toe een model in elkaar zetten en er niet al te lang mee bezig willen zijn. Deze Corvette werd in samenwerking met de Amerikaanse afdeling van Revell ontwikkeld – vandaar de schaal 1/25 – en daar komt ook de keuze voor een voorgelakte body vandaan. In die zin is dit een prima kit om jonge of onervaren bouwers weer aan het bouwen te krijgen. Op de kleur van de wielen na is deze bouwdoos helemaal ‘straight-out-of-the-box’ in elkaar gezet.

Carel van Kuijk, oktober 2016

Bericht auteur: Modelauto