SCHUCO OP AVONTUUR

Bij Schuco gaat men in schaal 1/18 een paar kleine auto’s maken met daarbij een Goggomobile en een BMW Isetta. Best wel een gok, want deze twee auto’s zijn jarenlang door Revell gemaakt en links of rechts nog wel te vinden. Bovendien gaan die Schuco modellen een smak geld kosten en reken daarbij op zo’n 130 euro. Aanvankelijk zouden ze nog duurder worden, maar Schuco heeft een prijsverlaging van 20 % doorgevoerd. Leuk natuurlijk, maar dit zijn nog steeds te hoge prijzen voor dit soort modellen. Met een beetje geluk koop je drie modellen van Revell voor het geld van één Schuco. De Goggomobile is inmiddels leverbaar.

Het lijkt wel niet goed te gaan bij dit Duitse oermerk en dat is echt jammer, want ze maken wel hele leuke miniaturen. Het derde kleine model is de Zündapp Janus en daarbij heeft Schuco misschien het geluk dat die auto – nou ja, auto – nog niet eerder in schaal 1/18 verscheen. Maar een avontuur blijft het!


Bericht auteur: Modelauto