FIAT 500 KOMT IN 1/18 BIJ NOREV

Deze zomer komt Norev met een Fiat 500 in schaal 1/18. Nee, zeker niet de eerste, maar hun model ziet er wel erg goed uit. En wat zijn er een hoop modellen van dit heerlijke wagentje. We zetten er hier een paar op een rijtje en allemaal modellen die je bepaald niet dagelijks ziet. Bovenaan zien we de 500 in de versie van de Joegoslavische politie. Het model is van plastic en in schaal 1/32. De beige Fiat is in schaal 1/42 en dat was de vertrouwde schaal van Spot-On uit Ierland. Schier onvindbaar lijkt ons de groene Fiat van Icis die dan weer wel in schaal 1/43 is. Een plastic Fiatje in 1/77 zat ooit verpakt bij de kauwgom en qua schaal al evenmin alledaags is de verhouding 1/13, maar dat is wel de schaal van het model van Rivarossi uit Italië. En we eindigen deze kleine serie met een leuke versie van Brumm: de Fiat 500 in de kleuren van het oerhollandse Circus Herman Renz. De plaatjes werden ons geleverd door onze Italiaanse correspondent Bruno Boracco.

 

Bericht auteur: Modelauto