SHOWTRUCK PASCAL DE JONG

Deze elegante showtruck in schaal 1/50 van WSI is van de 23 jaar jonge Pascal de Jong. Om jullie een beeld te geven over wie Pascal nu eigenlijk is duiken we in de geschiedenis van zijn loopbaan als chauffeur. Pascal is begonnen bij Van Tilburg-Bastianen in Vianen als vrachtwagenmonteur, dit heeft hij 5 jaar gedaan. Hierna is Pascal als chauffeur in loondienst getreden. Lang heeft dit echter niet geduurd, want in februari 2016 stopte hij bij de DAF en op 6 juni 2016 startte Pascal zijn eigen bedrijf. Totdat zijn eigen truck klaar was, heeft hij zichzelf nog een half jaar verhuurd als chauffeur. Groeien wil Pascal niet, het hebben van een eenmanszaak bevalt hem beter. Ondanks dat Pascal geen groots verzamelaar is van schaalmodellen, vindt hij de modellen wel erg mooi, hij heeft dan zelf ook een aantal modellen, hoofdzakelijk van bekenden uit zijn omgeving.

Uiteraard mag wat extra informatie over de truck niet ontbreken. In dit geval gaat het om een DAF XF Super Space Cab, gebouwd in 2017. Het exterieur is opgebouwd door AC Den Hartog uit Everdingen, zij hebben de RVS kist, traanplaat vlonder, slangenrek en de achterbumper geplaatst. Het spuitwerk is verzorgd door Dubbeldam Schelluinen. De verdere opbouw van accessoires en het aansluiten van de verlichting is bij Pascal thuis in de schuur gedaan. Voor het interieur is er een beroep gedaan op de mannen van Exclusive TruckStyling, dit in samenwerking met Kevin de Jong Timmerwerken.

Voor Pascal moest de opbouw er vooral strak en werkbaar uitzien. Voor het spuitwerk koos Pascal voor een rustige uitstraling, wat ons betreft is dit perfect gelukt. Vanaf week 31 is deze topper verkrijgbaar bij uw WSI dealer en in de WSI shop.

Bericht auteur: Modelauto