HERKENT U DEZE NOG ?

 

Het is de Talbot Tagora van het merk Cougar, zeg maar een zustermerk van het Franse Solido, die dit model in 1981 uitbracht in een zo  genaamde blister verpakking. In de loop der jaren is de grijze metallic lak aardig gaan verweren, ondanks dat model altijd in een vitrine gestaan heeft.

De voorportieren kunnen worden geopend, maar achterlichten zijn wel getekend, maar hebben geen kleur  mee gekregen. Een goedkoop model dus met zogenaamd wizz wheels.

De Talbot Tagora werd in 1980 op de “Mondial de l’Automobile” in Parijs voor het eerst aan het publiek getoond. Na de overname van Chrysler Europe door PSA moest er snel  een model in het hogere segment op de markt worden gebracht. In 1982 werden de eerste afgeleverd en in 1983 besloot men de productie na 20.133 modellen van de Tagora te staken. Het model mag dan goedkoop uitgevoerd zijn, het blijft echter een model met een bijzondere geschiedenis.


Bericht auteur: Modelauto