DE KLEINE PEEL P50

Onze redacteur Remo Varkevisser brengt groot nieuws over een wel heel kleine auto. “De Peel P50 kent u misschien van het TV-programma Top Gear. Jeremy Clarckson stuurt zo’n voertuigje letterlijk een studio in tot op de redactionele afdeling toe en rijdt ermee door Londen. Precies zo’n autootje kunt u nu kopen bij DNA Collectibles maar dan 18 keer kleiner.
Wat is ie leuk hè?”

Voor de enkeling die het ooit heeft gemist, de iconische Peel Engineering microcar dateert uit de jaren ’60 en is tot op de dag van vandaag de kleinste automobiel die ooit is gemaakt (de DAF regenjas is er nog groot bij).
De foto’s zijn van een pre-sample en de Zwitserse fabrikant DNA Collectibles gaat maar 320 stuks produceren, ieder model met eigen chassis nummer(tje) en eind oktober zullen ze er zijn.
www.dnacollectibles.com


Bericht auteur: Modelauto