KLEINE GROTE CITROËN

De populariteit van de schaal 1/64 is sterk groeiende, al is dat vooral nog steeds een Amerikaanse schaal. In Europa is Norev marktleider en deze maand komt er nogal wat nieuws. De Peugeot 508 bijvoorbeeld komt er ook in deze schaal en het is grappig om te zien dat het rond ons redactiekantoor in Klarenbeek wemelt van deze nieuwe auto’s, omdat Peugeot Nederland koos voor de locatie Het Glazen Huis in ons dorp voor de persintroductie. Iets wat overigens heel veel automerken doen en regelmatig worden we hier verrast door auto’s op onze boerenweggetjes van ‘wat is dat nu in godsnaam’. Maar Norev blijft niet in het heden en komt deze maand ook met de bekende Citroën Traction Avant  als 15 Six Familiale en dat is dus de verlengde versie met drie zijramen. Deze maand qwordt een echte Citroën maand, want Norev komt ook met de C5 Aircross in 1/43 en eindelijk eindelijk met de DS 5 in 1/18. En dan ook nog met beide types. Goh, wat hebben we die meerdere jaren genoemd in ons Neurenberg-overzicht.


Bericht auteur: Modelauto