CISITALIA DF85-COUPÉ UIT 1961 BIJ ESVAL

Esval spraken we op de Messe in Neurenberg, maar daarna werd het stil. Maar zie, er komt wat nieuws en dat noemen we in Modelauto 208 die in de tweede week van november bij de abonnees wordt bezorgd. Maar hier pikken we er vast eentje uit

Hoewel Italië in de jaren vijftig volumeautomakers had ontwikkeld, bleven er veel kleinere ‘boutique’-huizen over, en een van onze andere nieuwe releases, Cisitalia DF85-coupé uit 1961, is een manifestatie van het vervlogen tijdperk.

Consorzio Industriale Sportiva Italia werd in 1939 opgericht door Piero Dusio en vervaardigde en verkocht een verscheidenheid aan sportartikelen. Na de Tweede Wereldoorlog bouwde Dusio een aantal Fiat-aangedreven raceauto’s met behulp van het uitgebreide acroniem Cisitalia en vertakte het in personenauto’s in 1947.

Cisitalia was in 1949 failliet, dus Dusio verhuisde naar Argentinië. In 1960 probeerde Dusio het merk Cisitalia nieuw leven in te blazen. De Cisitalia DF85-coupé uit 1961 was een van de auto’s van het nieuw leven ingeblazen bedrijf en gebaseerd op de Fiat 1500S. Het lichaam is gemaakt door Carrozzeria Fratelli Fissore uit Savigliano, een van de grootste namen in de carrosseriebouw na de Tweede Wereldoorlog. Schattingen van de geproduceerde hoeveelheid variëren van vijftien (15) tot dertig (30). Esval Models maakte replica’s van twee (2) unieke lichamen van deze auto, elk gemaakt in zijn eigen unieke kleur rood en blauw.

 

Bericht auteur: Modelauto