EERSTE WERELDOORLOG

Deze week wordt de bevrijding van de eerste wereldoorlog in tal van landen herdacht. Reden voor Redacteur Wim Grift om eens te grasduinen in zijn eigen collectie en hij vond een model van een truck die dienst deed in deze verschrikkelijke oorlog.

Sinds 1981 heeft maquettist Christian Gouel al heel wat prachtige modellen gecreëerd in zijn atelier in het Franse Rouen. Onder de naam MCM en

MCM Queens ( Romeinse cijfers voor het jaartal 1900)  zagen vele historische auto’s, in kleine series van maximaal 125 stuks, het daglicht. Uiterst fraai gedetailleerd en vaak voorzien van een beschrijving. Dit uiterst fragiele kraanwagentje in schaal 1/43 is een model van een 4 tons Peugeot 1525 uit 1917 en gebouwd in opdracht van het Franse leger tijdens de eerste wereld oorlog.

De achteras is uitgevoerd in dubbel lucht, maar de bandjes zijn uiterst dun. In deze serie verschenen meerdere Franse legervoertuigen. Alles wordt in eigen atelier ontworpen en gebouwd. Vandaag de dag bouwt monsieur Gouel nog altijd prachtige modellen in allerlei schalen, ware kunstwerken van een ongekend hoge kwaliteit.


Bericht auteur: Modelauto