RACER VAN HISPANO SUIZA

Deze Hispano-Suiza 45CR Type King Alphonse XIII voiturette uit 1911 is een model in schaal 1/43 uit de serie The Peter Mullin Automotive Museum Collection die Minichamps eerder heeft uitgebracht. Slechts 22 verschillende modellen verschenen in de serie met een oplage van 1948 stuks. Ook in schaal 1/18 werden enkele van deze fraaie modellen uitgebracht, wereldwijd slechts 1002 stuks. Deze Hispano-Suiza 45CR King Alphonse XIII werd in 2004 door Peter Mullin na een volledige restauratie in Barcelona aangekocht en pronkt nu in zijn prachtige museum in Oxnard in Californië. Deze racewagen haalde ruim 100 jaar geleden al een snelheid van 80 mijl per uur en werd vernoemd naar de toenmalige koning Alphonse XIII van Spanje, die een groot fan was van het merk. Deze auto werd echter niet in Spanje geproduceerd, maar geassembleerd in Frankrijk. Door de onrusten in die tijd stichtte Hispano-Suiza een assemblage fabriek in Parijs en deze auto komt uit die tweede serie van 25 stuks en draagt chassisnummer 814. Minichamps maakte er een exclusief model van met een prachtige carrosserie weergave, op een frêle chassis met fragiele spaakwielen in donker bruine roestachtige kleur, een waar kleinood in menige verzameling.

Bericht auteur: Modelauto