NOSTALGIE IN ZANDVOORT

In het kader van de Historische Grand Prix besteedt het Zandvoorts Museum jaarlijks aandacht aan één of meer helden uit de Nederlandse autosporthistorie. In 1952 was er voor het eerst sprake van Nederlandse deelname aan het wereldkampioenschap formule 1. De jonge talenten Dries van der Lof en Jan Flinterman mochten op Zandvoort starten in de Grote Prijs van Nederland. Men besteedt uitgebreid aandacht aan de race van 1952 met foto’s, films en schaalmodellen.

De derde held die ze dit jaar eren is een jonge Zandvoorter. Wim Loos maakte furore in toerwagens en sportwagens. In Modelauto 2111 las u alles over Wim in ons blad en onze redacteuren Cor Zomer en Carel van Kujik verzorgen op de expositie een fraai overzicht van de auto’s waarin Wim reed.

Men kan een warm aanbevolen kijkje nemen tot en met zondag 3 november en alle gegevens vindt u op www.zandvoortsmuseum.nl .


Bericht auteur: Modelauto