PERFECTIE BIJ AMALGAM

Deze beroemde Ferrari 250 GT werd geproduceerd in juni 1961 en werd in augustus 1961 door Stirling Moss naar de overwinning gereden in de Goodwood Tourist Trophy. Tussen 1960 en 1961 was de 250 GT SWB het favoriete racewapen van Ferrari. De auto was een overtuigende winnaar met bijvoorbeeld succes in de Tour de France en tijdens de 24 Uren van Le Mans.  Dit specifieke exemplaar is een van de slechts drie rechtsgestuurde auto’s met korte wielbasis en waarschijnlijk de beroemdste van allemaal vanwege de diepblauwe Rob Walker racekleuren en het nummer 7, waarmee de Goodwood TT-overwinning in de handen van Moss wordt aangeduid. Moss beschreef de behendige Ferrari als ‘de beste GT-auto ter wereld’.

Dit mooie schaalmodel van Amalgam in schaal 1/ 8 van de Ferrari 250 GTB is handgemaakt en afgewerkt in hun werkplaatsen met de medewerking en hulp van Ferrari met betrekking tot originele afwerkingen, materialen, archiefbeelden en tekeningen. Het gebruik van uiterst nauwkeurige digitale scans van de originele auto heeft Amalagam in staat geseld om elk detail perfect op schaal weer te geven. Bovendien heeft het een gedetailleerd onderzoek ondergaan door zowel engineering- als ontwerpteams om een ​​volledige nauwkeurigheid van de weergave te garanderen.

De levertijd bedraagt rond de twaalf weken en de prijs van dit model is op aanvraag, maar reken zeker op meer dan 5000 euro.


Bericht auteur: Modelauto