DE LEGENDARISCHE BEN PON

Gisteren overleed Ben Pon op 82-jarige leeftijd, een grootheid uit de Nederlandse autowereld en bij leven al een legendarische man. Vooral bekend natuurlijk van de import van Volkswagen en Porsche automobielen en later zou Pon Holding nog veel meer activiteiten ontplooien. Maar natuurlijk kennen we Ben Pon ook van de vele autoraces die hij in zijn leven reed, onder andere voor het Team Racing Holand. Wij eren Ben met miniaturen van een Porsche 904 GTS en de rood/oranje is Le Mans 1964 met Ben Pon en Henk van Zalinge (Racing Team Holland) en de zilveren is Ben Pon en R. Buchet tijdens Le Mans 1965.

Ter nagedachtenis aan Ben Pon, die op 30 september jl. overleed, brengt Pon Porsche Import een hommage aan de bekendste Nederlandse Porsche-ambassadeur in de vorm van een bijzondere 911. De 911 Carrera 4S ‘Ben Pon jr.’ zal in een gelimiteerde oplage van 20 stuks worden gebouwd.


Bericht auteur: Modelauto