1/18 ALFA ROMEO GIULIETTA

De nieuwe reproductie van de geliefde Alfa Romeo Giulietta sedan van de tweede serie uit de jaren vijftig is nu gemaakt in schaal 1/18 door het Italiaanse merk Mini Mini. In feite is deze Giulietta de voorloper van de Alfa Giulia die veel populairder zou worden. Maar onbekend  maakt het vaak wel leuker en vandaag de dag zie je de 1/1 Giulietta ook wel opduiken in historische rally’s.

Het onderwerp is hier niet willekeurig gekozen omdat het een auto reproduceert die deel uitmaakt van de verzameling van Ing. Carlo Negri, geweldige expert op het gebied van auto’s geproduceerd door Alfa Romeo. Met name de normale Giulietta-sedan, niet de TI, is uiterst zeldzaam omdat deze in een aanzienlijk lager aantal exemplaren werd geproduceerd. Ook de kleur van de auto, het gele porselein, is ook niet erg gebruikelijk. Carlo Negri, president van de Il Bialbero Club, gereserveerd voor de eigenaars van Alfa Romeo-auto’s uit het verleden, richtte in Jesi de Motor Heritage Protection Association op, die de sloop van auto’s bestrijdt zodat ze nu deel uitmaken van een echt cultureel erfgoed.

Allemaal aardig, maar voor ons liefhebbers is het belangrijk te weten dat deze heerlijke Giulietta nu ook bij ons thuis in de vitrine kan staan. Het Italiaanse Mini Miniera kan u vast vertellen hoe u aan dit fraaie 1/18 model kunt komen.

 

Bericht auteur: Modelauto