DINKY TOYS IN WIJCHEN

In de bibliotheek van Wijchen is van 4 tot en met 31 maart een expositie van Dinky toys modellen.

Dinky Toys, wie kent ze niet? Het bekende speelgoed van Meccano was enorm populair in de jaren ’50, ’60 en ’70. Het speelgoed bestaat uit reeksen auto’s van allerlei merken. Daarnaast zijn er tractoren, tanks, vliegtuigen, boten, poppetjes en nog veel meer producten gemaakt. In 1978 stopte de productie van Dinky Toys. Echter is het onder verzamelaars en enthousiastelingen nog steeds een grote hit. Ger Meeuwissen spaart al decennia lang alles van Dinky Toys. In de Bibliotheek Wijchen geeft hij een inkijk in zijn imposante verzameling.’Ik wil dit stukje jeugdsentiment met de mensen delen. Het is een blik van herkenning voor mijn generatiegenoten, maar ook de jeugd vindt dit zeer leuk. Autootjes zijn van alle tijden.’

Vrijdag 20 maart is Ger Meeuwissen vanaf 15.00 uur aanwezig om in gesprek te gaan over Dinky Toys. Hij kan ook een indicatie geven van de waarde van jouw collectie. Voor meer informatie:

Bericht auteur: Modelauto