MODELAUTO KIJKT NAAR SCHAAL 1/1

Je zou kunnen zeggen dat schaal 1/1 de mooiste schaal is. En liefhebbers van die schaal verlangden naar de Autoshow in Genève. Maar we weten het: het coronavirus gooit roet in het eten. Daarom hier zo maar enkele auto’s die daar zouden schitteren en waar we eigenlijk ook wel modellen van zouden kunnen verwachten. Dat is een zekerheidje bij de Porsche 911 Turbo S en wij gokken voor het model op Minichamps. Misschien is die zelfs al wel klaar. Een heel bijzondere auto is de Bentley Bacalar en dat is een heuse tweezitter en dat is bij Bentley wel een tijdje geleden. In miniatuur zal hij zeker verschijnen en mogelijke kandidaten zijn Norev, Paragon, Minichamps en GT Spirit. Volkswagen kondigt nu een electrische SUV aan en noemt hem ID.4. Ook die zal komen en we tippen hier Norev als de maker, want die deden dat ook al met de ID.2. Ook de Audi A3 Sportback is een nieuwe auto en dankzij Spark of Minichamps komt die ook wel, of misschien wel een keer van Schuco. Zou zo maar kunnen. We eindigen met de BMW i4. Nou zeg, wat een smoelwerk daar; dat is wel even wennen. Maar dit is nog een concept en het is de bedoeling dat dit een electrische middenklasser van BMW wordt. Als concept misschien iets voor Spark of Paragon en eventueel GT Spirit, maar het kan goed zijn dat men wacht op de definitieve auto. Heel wat bescheidener gaat het er aan toe bij Mercedes-Benz, waarvan we de vernieuwde E-Klasse tonen. Heel vertrouwd en ook hier zal wel een model verschijnen. Zou zo maar eens van Norev of iScale kunnen zijn. Hoe het ook zij, we hebben weer wat om als verzamelaar naar uit te zien.

 

Bericht auteur: Modelauto