MERCEDES-BENZ 220 1953

Na de oorlog werd de Mercedes-Benz een populaire auto. De koplampen op de spatborden en achterop dat reservewiel. Het was de Zwitser Peter Ottenheimer die er een eerste 1/43 model van maakte. Hij deed dat in witmetaal en je raakte er niet op uitgeschuurd. Veel bekender is het 1/43 model van Schuco met zijn te kleine achterdeuren. Begin jaren vijftig kwam Mercedes-Benz met een grotere versie. Onder de motorkap nu een 6 cylinder motor en de koplampen mooi geïntegreerd in de spatborden. Een chique auto. En Cult Models levert nu een prachtig 1/18 model van deze auto. Zoals gebruikelijk bij dit merk kan er niets open, maar dat maakt het model alleen maar strakker. De auto is leverbaar in donkerblauw of lichtgrijs Niet te lang wachten, denken wij.


Bericht auteur: Modelauto