SPANNENDE FORD BORDINAT COBRA

Als een kanttekening bij het succesvolle X-Car-programma, en in het kader van het enthousiasme dat toen aanwezig was op de Ford Styling-afdeling, leidde Gene Bordinat de stylingstudio om in 1965 een ​​tweede versie van de Cougar II voor hem te creëren. Bordinat wilde een eigen droomauto, net zoals Bill Mitchell dat toen had bij General Motors. Altijd geïnteresseerd in innovatie en goede styling, Bordinat’s op maat gemaakte X Car was een verbluffend statement van het soort wendbare, droptop Ford-sportwagen die kon worden gemaakt. Deze versie van de Cougar II, ook wel de XP Cobra of, meer authentiek, de Bordinat Cobra genoemd, was een prachtige roadster met een body van Royalex – een wonderlijk “geheugen” -materiaal dat herstelde van kleine deuken.

De Bordinat Cobra was het eerste Cobra-chassis met schroefveren, heeft een unieke plastic carrosserie in metallic zilver en beschikt over een 289 High Performance-motor met een C4-automaat. Het 1/43 model is van Matrix Scale Models en is nu leverbaar.


Bericht auteur: Modelauto