EEN TRUCK EERT STIRLING MOSS

Een bijzonder eerbetoon aan de onlangs overleden coureur Stirling Moss komt uit onverwachte hoek. IMC Models kondigt een speciale editie aan ter nagedachtenis.  De “722” verwijst naar de overwinning van Stirling Moss op de Mille Miglia in 1955. Sir Stirling Moss won de Mille Miglia uit 1955 met de prachtige Mercedes-Benz 300 SLR. Moss en navigator Dennis Jenkinson vertrokken om 7.22 uur en behielden een gemiddelde snelheid van 97,96 mph op de 1000 mijl lange koers van Brescia naar Rome en weer terug, terwijl ze de concurrentie aan gingen met andere racers en het openbare verkeer ontweken (de route was niet afgesloten). Het duo voltooide de race in 10 uur, 7 minuten, 48 seconden en eindigde 32 minuten voor teamgenoot Juan Manuel Fangio.

Het schaalmodel in 1/50 is gebaseerd op de nieuwe Truck 2.0 Mercedes-Benz met GigaSpace cabine en is voorzien van een zilver metallic lak, een op maat gemaakt interieur, 722 designverpakking en een chauffeurs poppetje. Ook een actueel model dus en IMC rondt momenteel de productie af en verwacht deze prachtige truck in juli te leveren. De modellen kunnen vanaf vandaag worden gereserveerd bij IMC Models. info@imcmodels.eu .


Bericht auteur: Modelauto