DE NIEUWE CITROËN C4

Bij de Citroën-dealers is de sfeer best bedrukt. Er staan zo langzamerhand niet zo veel aanlokkelijke modellen meer in de showroom. De C1 krijgt nog een bescheiden facelift, maar een opvolger komt er niet, de C3 en C5 Aircross doen het niet zo goed, de C4 is wat verouderd en sinds de Cactus werd omgebouwd naar een brave auto, zien we die ook minder. En als dan nog het DS verhaal uit je showroom verdwijnt, wordt het toch stiller. Die DS-move lijkt ook al niet al te gelukkig, want je kunt in ons land maar in 7 showrooms terecht. Niet zo erg voor dure. vooral zakelijk bereden auto’s, maar particulieren voor een DS3 Crossback blijven daar wel weg. Te ver van huis. Nieuwe organisatie, nieuwe panden en mensen; het lijkt geen gelukkig marketing verhaal.

Gelukkig komt er nu dus een nieuwe C4 aan en die lijkt wat meer op een SUV qua hoogte en dat is gewild. Ook komt er een electrische versie, dus dat geeft hoop. In modellenland zijn die zorgen allemaal minder, want alle Citroëns komen bij fabrikant Norev wel voorbij. Ook nu, want die nieuwe C4 maken ze al in 1/43 en als weggevertje in 1/64. En dat ook nog eens in meerdere kleuren. We eindigen dus toch positief.


Bericht auteur: Modelauto