TOUR DE FRANCE ALS AUTORALLY

In 1964 won de 250 GTO de legendarische Tour De France Automobile, een race die heel Frankrijk besloeg – met 6000 kilometer, 9 heuvelbeklimmingen en 10,5 uur racen op elk beroemd circuit in het land. Destijds belangrijke rallye’s, maar inmiddels is dat allemaal historie. Bij Ferrari kreeg een 250 zelfs ooit de naam 250 TDF.

Maar weinig auto’s staan in zo’n hoog aanzien als de Ferrari 250 GTO. Gebouwd tussen 1962-1964 door een team onder leiding van Giotto Bizzarrini.  Elke koper van de 39 geproduceerde exemplaren moest persoonlijk worden goedgekeurd door Enzo Ferrari  en vandaag de dag is het prestige alleen maar toegenomen.

Deze historische 250 GTO is in 1/43 gemaakt door BBR die al jaren voortborduurt op deze legendarische sportwagen. Maar dat doen ze overigens niet alleen als modelmerk. Wie herinnert zich nog het Italiaanse diecastmerk BOX dat in de jaren tachtig debuteerde met die 250 GTO en de Haarlemse winkel Automobilia Collection werd toen zelfs importeur van dit fameuze merk.


Bericht auteur: Modelauto