VAN PORTOFINO NAAR PORTOFINO M

‘Modificata’ is een bekende naam voor Ferraristi, die aan het einde van modelnamen wordt geplakt met een ‘M’ om een toename in specificaties en prestaties aan te geven. Ga helemaal terug naar Ferrari’s sportracewagens van de jaren 1970 en je vindt de geëvolueerde 1970-71 512 M endurance racers die het opnamen tegen de legendarische Porsche 917’s. In recentere tijden sloot Ferrari de productie van de Testarossa af met F512 M-varianten tussen 1994-96, en men noemde de opvolger van de 550 Maranello uit 2002 de 575M Maranello. Recent kondigde Ferrari de 2021 Portofino M aan, een sterk vernieuwde versie van zijn cabriolet met intrekbare hardtop.
Vanzelfsprekend komt deze fraai gelijnde sportcoupé ook in een versie van BBR en de schaal is hier 1/18. Het model is nu in ontwikkeling, maar kan al wel besteld worden en BBR zal de auto in meerdere kleuren aanbieden. Let op: dit model is de versie met het gesloten dak; het kan er niet van af.
Dit soort auto’s wordt steeds vaker door justitie in beslag genomen en je ziet ze nu meer op een trailer dan normaal op de weg. Het model kan dus altijd nog mooi op een fraaie 1/18 autotransporter van NZG worden gezet…

Bericht auteur: Modelauto