SAMENWERKING SCHUCO EN SPARK

Een spannend bericht: Na lang onderhandelen werd vorige maand bekend dat de Duitse speelgoedgigant Simba-Dickie ( van o.a. Schuco en Solido) een aanmerkelijk belang neemt in Minimax, de firma die bekend is van onder andere Spark. Opvallend omdat dit soort modelmerken op een geheel andere basis werken. Beide merken zien potentie in in de samenwerking voor de ontwikkeling, productie en marketing van hun producten. Minimax beschikt bovendien ook over een productielocatie in Madagaskar en dat maakt een fabrikant ook minder afhankelijk van China. Het management van de nieuwe combinatie komt in handen van Hugues Ripert, ceo van Minimax. Deze Fransman is als het ware geboren met modelauto’s, want ook zijn vader zat al in de autootjes en was na een DAF dealerschap voor de personenauto’s in Marseille in de jaren tachtig actief met zijn kitmerk Record in Aix-en-Provence, waar wij hem destijds al opzochten. Op ons plaatje zien we Hugues tussen de Simba-Dickie verantwoordelijken. De tijd zal leren hoe en of er iets gaat veranderen voor verzamelaars.

Bericht auteur: Modelauto