ERKIN KRAAN VAN IMC

Met trots presenteert IMC de productie van hun eerste Erkin-kraan voor het Nederlandse transportbedrijf van Dam: de Volvo FM500 met 200 tons Erkin-kraan. Het model wordt geleverd met een special gemaakt boekje over het bedrijf en de wagen.
Een van de meest unieke eigenschappen van deze vrachtwagen is de lage doorrijhoogte van 2 meter 90, waardoor er gemakkelijk binnen mee te werken valt. Deze eigenschap heeft hij te danken aan zijn slimme vormgeving. Waar de autolaadkraan zich normaal gesproken achter de cabine bevindt, ligt de kraan bij deze wagen over de cabine heen. De wagen is niet alleen laag, maar ook opvallend kort en compact. Met drie gestuurde assen is het de meest wendbare kraanwagen van dit formaat, waardoor hij zonder problemen binnen beweegt. Verder heeft de truck een laag eigen gewicht en een praktische hijssnavel aan de voorkant. Het voordeel hiervan is dat we heel laag onder het plafond kunnen draaien. Deze auto pakt ruim 40 ton, maar zal ook veel ingezet worden voor machines rond de 20 ton omdat deze machines gemakkelijk met de snavel verplaatst kunnen worden. Het resin-model in schaal 1/50 wordt in januari geleverd in een showcase met een speciaal ontworpen boekje en verpakking. Het model kan vanaf vandaag gereserveerd worden en kost € 249,00.

Bericht auteur: Modelauto