SURPRISE: EEN 1/18 ALFA VAN BBURAGO

In het begin van 2020 heeft Alfa Romeo een legendarisch kreet voor sportwagenliefhebbers afgestoft: GTA. En deze letters die dankzij de raceversies van de Giulia GT tot de autogeschiedenis van de jaren zestig en zeventig behoort, werd in het recente verleden ook voor andere Alfa-modellen gebruikt. Deze keer is het de Giulia sedan die het ontvangt. De GTA en de nog extremere versie GTAm zijn uitgerust met de twin-turbo V6 die een extra dosis vermogen krijgt ten opzichte van de Quadrifoglio, tot 540 pk. De GTA is lichter dan de Quadrifoglio en accelereert van 0 naar 100 km/u in 3″6. De GTAm krijgt nog meer wijzigingen gericht op de race set-up. De productie is beperkt tot 500 stuks voor elk van de twee versies en de prijs is ongeveer die van een … McLaren 540C.

Tot zover de story van de echte auto en we maken de stap naar 1/18 en dan zien we hier een heuse belofte van Bburago die de GTA voor het derde kwartaal van 2022 aankondigt. Een kwartaal later volgt dan de GTAm en als dat geen goed bericht voor Alfisti is….

De informatie werd ons verschaft door de Italiaanse modellengroothandel Carmodel waar ook de foto vandaan komt.

Bericht auteur: Modelauto