CADILLAC MOTOR IN 1/8

Brooklin Models heeft onlangs een grote witmetalen motor in schaal 1/8 aangekondigd: de 1933 Cadillac V16 Engine Series 452, gemaakt voor de NB Center Collection. Dit is een partnership van Brooklin met de NB Center for American Automotive Heritage in Pennsylvania en men zet zich in voor het behoud van de Amerikaanse automobiel. Men maakt een serie van op Brooklin gebaseerde modellen die dan nog meer worden gedetailleerd.
Vijftig motoren zullen worden genummerd met gesigneerde certificaten. Ze zijn nu beschikbaar voor pre-order op hun website. Omdat hij van witmetaal is, weegt deze grote motor maar liefst 2,2 kg en wordt geleverd met een aparte perspex koffer en voet! Op hun website staat dat de echte Cadillac limousine uit 1933, waar de motor van afkomstig is, ook gemodelleerd zal worden in 2023; alle andere -voorlopig zes – NB Center automodellen zijn in schaal 1/43, dus misschien zal dit ook het geval zijn voor deze nieuwe Caddy.

Bericht auteur: Modelauto