ITALIAANSE TRUCKS VAN WELEER

Bij de vooral in het buitenland populaire reeksen van kioskmodellen hebben we weer een nieuwe serie en hij komt van DeAgostini, een Italiaanse multinational, en heet Camion D’Epoca, wat in het Engels vertaald Vintage Trucks betekent. Oude trucks dus en dit zegt de uitgever over de reeks: “Verzamel de vrachtwagens die geschiedenis hebben geschreven in de jaren 1950 tot 1980”. DeAgostini stelt dat deze vrachtwagens op schaal 1/43 nieuw zijn en voorzien zijn van gedetailleerde afwerking, gegoten diecast modellen zijn en een gedetailleerd interieur en lading hebben en nauwkeurige replica’s zijn van de originele voertuigen. Natuurlijk zijn veel van de basismodellen en carrosserieën al eerder gezien in diverse eerdere deel- en budgetreeksen en lijken ze allemaal geproduceerd te zijn door PCT/Sonic, het moederbedrijf van IXO, voor DeAgostini. Het zijn heerlijke herinneringen voor wie vroeger zijn vakanties in Italië doorbracht. In het thuisland zijn de modellen via een abonnement verkrijgbaar en wij zijn helaas aangewezen op de internetmarkt en beurzen.

Bericht auteur: Modelauto