DAF XD IS TRUCK OF THE YEAR 2023

DAF Trucks heeft op de IAA Transportation 2022 haar nieuwe generatie distributietrucks gelanceerd. Na het overweldigende succes van de nieuwe XF, XG en XG+ is het nu de beurt aan de XD om een nieuwe standaard te zetten in de distributiesector. En, zoals niemand ontgaan zal zijn, is de DAF XD uitgeroepen tot Truck of the Year 2023!
Tegelijkertijd met DAF onthult Tekno op de IAA Transportation 2022 in Hannover de nieuwe XD, maar dan in miniatuur uiteraard. Wij zijn trots dat wij – naast de XF, XG en XG+ – nu ook de XD in schaal 1:50 hebben mogen ontwikkelen.
De XD zal de opvolger worden van de CF. De lagere cabine maakt dat slechts twee instaptreden nodig zijn. De aerodynamische vormgeving zorgt niet alleen voor minder brandstofverbruik en CO2-uitstoot, maar ook voor een riante binnenruimte.
Twee speciale introductiemodellen zijn geproduceerd. Beide modellen zijn uitgerust met camera’s en zijn gespoten in de opvallende introductiekleur. Op de bakken is het fraaie design te zien inclusief de welbekende slogan ‘Start the future’.

Bericht auteur: Modelauto