VROEGE VOERTUIGEN TE KOOP

Op onze redactie kwam een mail binnen van een abonnee op leeftijd die nu een serie modellen van de hand wil doen. Het gaat om pakweg 40 modellen uit de begintijd van de automobiel en de wens is om het in één geheel te verkopen en over de prijs wordt hij het wel eens, zo laat hij weten. Wij citeren onderstaand zijn omschrijving.

“Ik heb ook een aantal modellen/modelletjes verzameld om de geschiedenis van “rollend” voortbewegen zónder paardekracht te gebruiken, dus zuiver eigen  kracht. Te beginnen Bij de Cugnot uit 1769, De James Watt uit 1774 (van bewegende zuigerstand naar cylinder),   De Trevithick uit 1801, De uitvinding van W.H. James met differentieel uit 1824, of de Onésiphere uit 1828 van Pequer, de wat latere “Jamais Contente “ electrischede vervoermiddel,  latere 1e auto van Benz en die van Daimler,  en zo via de steeds vorderende techniek en mogelijkheden naar het de begin van de vorige eeuw en de steeds luxere maar vooral snellere race-uitvoeringen tot de “jaguar “ D-type en Ferrari’s toe tot het midden van vorige eeuw.

Toen gestopt met die specifieke modellen , ruim 40 stuks in metaal (hoofdzakelijk) en enige kunststoffen. Bijna allemaal met de originele doosjes erbij.

Ik weet de specifieke modelnamen niet meer of de merknamen zoals Brumm, Corgi, Verem, Dinky, e.d.”

Wie interesse heeft, kan zich melden via rene@modelauto.nl, waarna wij u zijn mailadres zullen doorsturen. De modellen staan in Tilburg. Wij hebben er geen bemoeienis mee.

Bericht auteur: Modelauto