MERCEDES-BENZ BIJ MODELLBAU SCHWARZ

Voor foto’s van het echte model moet u nog even wachten. Want daarvoor geldt een embargo tot de eerste Messedag in Neurenberg op woensdag 1 februari. Overigens is dit model daar dan weer niet te zien. De data van de Messe worden wel in ere gehouden, ondanks dat diverse fabrikanten geen of slechts een kleine stand hebben. De computeranimatie die u hier ziet is van Modellbau Schwarz dat sinds enkele jaren een succesvolle samenwerking is aangegaan met Herpa. Het getoonde model is een Mercedes-Benz LPS 2032 (6×2) type 363, waarvan van 1971-1975 in totaal 1707 exemplaren geproduceerd zijn. De voor- en middel-as zijn stuurbaar en er is een aangedreven achteras. In navolging van de Scania-Vabis LB 76 zal het model weer zeer gedetailleerd met vele onderdelen en kiepcabine worden gemaakt. Stuurbare assen spreken vanzelf. Deze zware trekker zal in elk geval in combinatie met opleggers worden geleverd die eveneens uit de koker van Modellbau Schwarz komen.

Bericht auteur: Modelauto