VREEMDE VOGEL

We zien hier een auto waarbij de kans dat we die tegenkomen bepaald niet erg groot is. Dit is de Stutz Duplex sedan uit 1971. Het merk Stutz is een oudgediende en ging in de jaren dertig al failliet. In 1971 kwam het merk terug met een ontwerp van Exner en de auto die gebaseerd was op een Pontiac Grand Prix werd gebouwd in Italië door Carrozzeria Padane in Modena, Het werd een duur geintje, want de Pontiac kwam compleet ui Amerika over en vervolgens werd hij in Italië onder handen genomen. Naar ons gevoel vrij zinloos, maar goed. De coupé kwam als eerste en die Blackhawk kennen we wel een beetje, al werden er maar 25 gebouwd. Van deze vierdeurs hoorde je al bijna helemaal niet. Het is Matrix Scale Models dat nu een 1/43 model brengt in de van hen zo vertrouwde kwaliteit en die daarmee de herinnering ophaalt aan het merk Stutz. Vanaf volgende week in de bekende winkels!


Bericht auteur: Modelauto