VOLVO EX 30 IN 1/43

Tijdens de wereldpremière van de elektrische Volvo EX30 wekte het kleine 1/43 schaalmodel nauwelijks minder belangstelling dan de echte auto. Websites en forums voor modelbouwers en verzamelaars kookten over – want niemand wist iets over dit mysterieuze model en je kunt het nergens kopen. Zo verging het ook op onze redactie en voor Modelauto 235 gokten wij bij het plaatje op Norev als fabrikant. Zij maakten de laatste jaren immers heel wat Volvo’s voor de autofabrikant.

Maar we zaten er naast, het is Spark die het model maakt en wat vooral opvalt is de prachtige doos. Hij is gemaakt van stevig karton en als je het grote deksel verwijdert, vouw je de zijkanten uit en zie je het speelgoed zelf. Om de doos te sluiten, moeten de zijkanten worden teruggevouwen om de auto zelf te onthullen, wat wordt vergemakkelijkt door magneten die in de zijkanten zijn verborgen. Het model is direct op de bodem van de doos bevestigd.

Het model heeft een glazen dak en daardoor kun je het interieur beter zien en daar is ook duidelijk het grote display zichtbaar zoals dat tegenwoordig in een auto schijnt te moeten zitten.

Vermoedelijk wordt het model wel leverbaar via de Volvo dealers. (foto’s: Pablo Images).


Bericht auteur: Modelauto