ELEGANTE OPEL VAN BRAUSI

Het Duitse merk Brausi komt met een heel elegante Opel, de 2 liter Stromlinien Sport roadster uit 1935 met een carrosserie van Erdmann & Rossi.

Van 14 tot 24 februari 1935 werd in Berlijn de Auto- en Motorfietstentoonstelling gehouden. Het Berlijnse carrosseriebedrijf Erdmann & Rossi (E&R) stelde er twee sterk op elkaar lijkende auto’s tentoon: Dit waren een 2,9-ltr Mercedes Benz met modieus gestroomlijnd koetswerk en een tweezits Opel 2-ltr gestroomlijnde sportroadster. Gelukkig is er een kopie van de E&R nota 2566 van Erdmann & Rossi en Adam Opel AG wordt genoemd als koper. We kunnen dus aannemen dat Opel in ieder geval voor de carrosserie heeft betaald. Verder staat er op de opdrachtbon dat de auto voor een tentoonstelling is. De afgesproken leverdatum was 10 februari 1935. Van internet plukten we een plaatje waarop de Opel op een tentoonstelling is te zien. Voor Brausi modellen kijk je op www.autopioneer.de .

 

Bericht auteur: Modelauto